PREMINUO SINIŠA BAČIĆ, TAJNIK, MNK SQUARE I HRVATSKE MALONOGOMETNE REPREZENTACIJE

Šok i nevjerica. Tuga. Napustio nas je u 61. godini života Siniša Bačić, načelnik Upravnih poslova Policijske uprave Dubrovačko neretvanske županije, tajnik od osnutka Malonogometnog kluba Square, te tehniko hrvatske malonogometne reprezentacije više od dva desetljeća.

Mali nogomet je bila njegova ljubav. Večer prije bio je u Čokolinu na nogometnom turniru na male bare sa svojom ekipom. Uoči utakmice mu je pozlilo, pao je. Morao je biti prebačen u Split. Zbog vremena nije mogao zračnim putem već kolima hitne pomoći. Iz Splita je stigla najgora vijest.

Koliko je koji igrač odigrao utakmica za Square, koliko za hrvatsku malonogometnu reprezentaciju? Kakav skor ima Square, a kakav hrvatska reprezentacija protiv tog i tog suparnika? Koliko je utakmica ukupno odigrao Square, a koliko hrvatska malonogometna reprezentacija? Na ta i još ‘milijun’ pitanja uvijek je imao odgovor jer je sve vodio pedantno od prvog dana. Jedan od rijetkih.

Sa Squareom je prošao sve, od nezaboravnog slavlja u Kupu Hrvatske 1998. godine, povijesnog i jedinog europskog nastupa Squarea u povijesnom prvom izdanju Kupa pobjednika kupova Europe 2001. godine, poraza u finalima doigravanja za prvaka te Kupa Hrvatske. Posljednjih dana slagao je kockice organizacije utakmice Square – Vrgorac, prve domaće utakmice ‘crveno plavih’ nakon pandemije koronavirusa i pauze u prvenstvu duge više od tri mjeseca. S reprezentacijom je u više od dvadeset godina proputovao svijet. Bio na najvećim međunarodnim natjecanjima, uvijek uz ‘mini vatrene’. Mijenjali su se izbornici, pomoćni treneri, vođe puta, ali ne i tehniko reprezentacije, a na to su mnogi znali reći: ‘Riješili bi ga se, ali ne možemo naći boljeg. Takav ne postoji’.

Hvala Siniši Bačiću na svemu. Počivao u miru Božjem!

Kontaktirajte nas

Imate pitanje? Pišite nam.