Petrunjela Pavić mlađe seniorska prvakinja Europe!

Petrunjela Pavić, judašica Dubrovnik 1966., osvojila je pod vodstvom trenera Matea Semiza zlatnu medalju na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu u Sarajevu u kategoriji do 78 kilograma.

Ždrijeb joj nije bilo lagan. Ukrajinka Yulia Kuchenko, suparnica na otvaranju, bila je istog stila, a kad je tako, to najmanje odgovara. Plus, ima dobra bacanja. Znala je to Petrunjela budući je od nje izgubila na Svjetskom kupu u Madridu prije nekoliko mjeseci.

Ipak, u jednoj izuzetno teškoj borbi, koja je otišla u ‘golden score‘, uspjela je Petrunjela baciti Ukrajinku na wazari.

Potom je na sarajevskom tatamiju čekala Nizozemka Christina Deck. Također dobra poznanica, ali za razliku od Ukrajinke, protiv Nizozemke je imala pozitivno iskustvo. Zbog toga je ušla s više samopouzdanja u borbu. Bacila je Deck na wazari, te zadržala u zahvatu. Ostvarila novu pobjedu, te otišla u polufinale, u borbu protiv izuzetne francuske reprezentativke Liz Ngelebeyu.

U izjednačenoj borbi Petrunjela je držala kontrolu, zatim je bacila Ngelebey na wazari, napravila poslije toga sve kako treba i zadržala je u zahvatu. Sreći već tad nije bilo kraja. Nije to skrivala. Medalja je već bila osigurana, a u finalu suparnica također poznato lice, medaljama bogata Lea Schmid. Ali, dobila je Petrunjela njemačku reprezentativku u Pragu. Dobila je sad i u Sarajevu.

Njena treća medalja s europskih prvenstava. Bila je brončana na juniorskom prvenstvu Europe prije tri godine, zatim prošle godine srebrna na mlađe seniorskom prvenstvu Europe na kojem je ovaj put otišla do kraja.

Kontaktirajte nas

Imate pitanje? Pišite nam.