Jugaši osvojili po 15. put Kup Hrvatske!

Gruž opet slavi, treći put u 2022. godini, drugi put u samo 18 dana, te je nakon četiri sezone opet vlasnik duple krune, a kako je ove godine osvojio i premijerno izdanje Super kupa, vlasnik je istovremeno sva tri domaća trofeja. Pobjedom u finalu završnog turnira u Zagrebu, 10:5 protiv splitskog Jadrana, osvojio je po 15. put Kup Hrvatske, svoj 68. trofej!

Odavno je Jug Adriatic osiguranje izbio na prvo mjesto po uspješnosti i u prvenstvu Hrvatske, i u Kupu Hrvatske, a od tada bježi konkurenciji. Povećava tu svoju prednost. Danas ima 17 naslova prvaka, 15 pobjeda u Kupu Hrvatske, ima šest prvenstva i pet kupova više od Mladosti, koja je druga po uspješnosti. Ostali nisu ni blizu.

Pod vodstvom Vjeka Kobešćaka i Hrvoja Koljanina Jug Adriatic osiguranje je Kup Hrvatske 2022. godine osvojio igrajući u sastavu: Toni Popadić, Ivuša Burđelez, Loren Fatović, Hrvoje Zvono, Maro Joković, Ivan Vukojević, Matias Biljaka, Franko Lazić, Filip Kržić, Konstantinos Kakaris, Goran Grgurević, Marko Žuvela, Ivan Jurišić i Toni Mozara. 

U polufinalu, prvog dana Final foura na Savi, Jugaši su s 12:9 dobili domaćina, zagrebačku Mladost. Loren Fatović, koji je s 8 pogodaka u dvije utakmice bio najbolji strijelac, proglašen je najboljim igračem turnira.

Kontaktirajte nas

Imate pitanje? Pišite nam.