Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja pobjednici Regionalne lige

Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje je pobjednik Regionalne lige. U polufinalu završnog turnira, koji je odigran u Beogradu, dobio je prvo u polufinalu domain, Novi Beograd, prvaka Srbije, branitelja naslova i aktualnog doprvaka Europe, a nakon toga u finalu splitski Jadran, i to četvrti put u nizu, a treći put ove sezone.

Prošlu sezonu je zaključio s 3:1 protiv splitskog Jadrana u pobjedama u finalu prvenstva Hrvatske, a ove sezone je prije Beograda i trijumfa u Regionalnoj ligi svladao rivala sa Zvončaca prvo u Zadru za prvi hrvatski Superkup, te potom u Zagrebu za Kup Hrvatske.

Jug je osvojio svoj 69. trofej u povijesti! Peti put je osvojio Regionalnu ligu!

Pamtit će se kako su sve tri utakmice završnog turnira, tako i drugo polufinale između Jadrana i Radničkog iz Kragujevca, bile bez pobjednika nakon četiri četvrtine, te su odlučivali peterci.

Toni Popadić, jugov vratar, izabran je za najboljeg igrača završnog turnira. Osim njega uspjeh u Beogradu su izborili Ivuša Burđelez, Loren Fatović, Hrvoje Zvono, Maro Joković, Ivan Vukojević, Matijas Biljaka, Franko Lazić, Filip Kržić, Konstantinos Kakaris, Goran Grgurević, Marko Žuvela, Ivan Jurišić i Toni Mozara pod vodstvom Vjeka Kobešćaka, Hrvoja Koljanina i Mara Balića.

Jugaši su u ligaškom dijelu Regionalne lige zauzeli četvrto mjesto, Novi Beograd je bio prvi, splitski Jadran drugi, a Radnički iz Kragujevca treći.

Kontaktirajte nas

Imate pitanje? Pišite nam.