Judašica Dubrovnika Leona Niketić juniorska prvakinja Hrvatske

Leona Niketić, članica Judo kluba Dubrovnik, juniorska je prvakinja Hrvatske. Do svog najvećeg uspjeha stigla je u kategoriji preko 78 kilograma. Tri natjecateljice, svatko sa svakim. Leona je dobila obje borbe. Prvo Ivanu Giljaču iz Judo kluba Ura Nage, a zatim Editu Zvonarić iz Pinkyja. Giljači je na kraju pripala bronca.

Prošle godine Niketić je prvo izgubila borbu za broncu na kadetskom prvenstvu Hrvatske, ali nije na mlađe kadetskom prvenstvu, te je stajala na najnižoj stepenici pobjedničkog postolja. Sad na najvišoj.

Leona je prvu medalju na državnom izborila 2021. godine na prvenstvu Hrvatske za djevojčice. I te godine, jedna borba za broncu je završila u njenu korist, jedna nije (mlađe kadetsko prvenstvo). Plus, uzela je tad srebro na školskom državnom prvenstvu, u konkurenciji učenica od 5. do 8. razreda. Nedostajalo joj je do jučer samo zlato. Sad više ne.

To nije bila jedina medalja za klubovi članice Dubrovačkog saveza športova. Doprvak Hrvatske je Ivan Hezonja, član Judo kluba Dubrovnik 1966., koji je u kategoriji preko 100 kilograma ostvario dvije pobjede do finala u kojem je poražen od Ediba Jagodića, člana labinskog Ippona. Do jučer tri medalje s državnog. Sve tri brončane. Sad srebro. Najveći uspjeh. Broncu je u istoj kategoriji preko 100 kilograma uzeo Luka Ivanković, član Dubrovnika. Poražen je od Jagodića u polufinalu, prije toga, i poslije toga je pobijedio. Treće prvenstvo ove godine za Luku, sva tri puta u borbi za broncu. Nije uspio na prvom prvenstvu, seniorskom, ali jest potom na kadetskom, te sad juniorskom. Lani mlađe kadetski prvak Hrvatske.

Drugu medalju za Dubrovnik 1966. izborila je Šejla Škaljić u kategoriji do 57 kilograma. Kadetska prvakinja je imala četiri borbe na prvenstvu. Tri je dobila, te je i dalje uz njeno ime piše kako se nikad u karijeri s državnog nije vratila bez medalje, a ovo joj je dvanaesti nastup.

Kontaktirajte nas

Imate pitanje? Pišite nam.