Jedriličar Orsana Alec Cvinar šesti na SP-u

Alec Cvinar je bio treći u zadnjem, dvanaestom plovu na Svjetskom prvenstvu klase ILCA 6, ex. Laser Radial, koje se održalo u Poljskoj. Našao se na kraju tamo gdje je bio pet puta u prvih šest jedrenja, u prvoj polovici prvenstva, na pobjedničkom postolju plova.

Međutim, diskvalifikacija u sedmom, u trenutku kad je bio vodeći, unijela je nemir. Nije nakon tog sedmog plova bilo dobro. Više je skupio bodova u jedan dan, u subotu, u tri jedrenja četvrtog radnog dana nego u dvostruko više nastupa u prva tri dana Svjetskog prvenstva.

Zbog diskvalifikacije pao je uoči zadnjeg dana na šesto mjesto. Zadnji, peti radni dan je bio, nažalost, nastavak ‘crne subote’. Iako je sve na kraju zavšilo lijepim rezultatom, spomenutim trećim mjestom u posljednjem dvanaestom plovu, ukupno šestim ‘postoljem’ plova, to nije donijelo na kraju postolje Svjetskog prvenstva. 26-godišnji Orsanovac je zaključio nastup na šestom mjestu.

Crnogorac Nikola Golubović, koji je četvrtog radnog dana preuzeo vodstvo, bio je vodeći i nakon desetog plova, u jedanaestom je vratio izgubljenu prednost, ali je u zadnjem bio (tek) šesti što je iskusni, 31-godišnji Novozelanđanin Geogre Lane iskoristio, te pobjedom u zadnjem plovu doplovio do naslova svjetskog prvaka. Skupio je Lane dva boda manje od Crnogorca i tri manje od Britanca Jona Emmetta, koji je s tri postolja u tri plova zadnjeg dana (treći, prvi i drugi) dojedrio do bronce. Šest jedriličara se od samog početka odvojilo od ostalih, i svih šest je zadnjeg dana bilo u igri za postolje. Marijan Pamuklić, trener Cvinara, rekao je nakon prva tri dana i vodećeg mjesta: Rezultat je predivan, ali smo na pola puta. Drugih pola puta nije bilo tako predivno, ali unatoč tome što ostaje žal za propuštenom prilikom, nesrećom četvrtog dana, ukupno šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu je baš dobar rezultat.

Foto: Hrvoje Duvančić / regate.com.hr

Kontaktirajte nas

Imate pitanje? Pišite nam.