Leona Niketić iz Judo kluba Dubrovnik doprvakinja Hrvatske

Četiri medalje osvojile su judoke klubova Dubrovačkog saeza športova na državnom mlađe seniorskom prvenstvu, natjecatelji do 23 godine, koje se održalo u zagrebačkoj dvorani Sutlinska vrela u Podsusedu.

Najviše uspjeha imali su članovi Judo kluba Dubrovnik, koji su osvojili tri medalje – srebro i dvije bronce, dok je jednu broncu izborio Judo klub Dubrovnik 1966. 

Judo klub Dubrovnik: Leona Niketić je srebrna u kategoriji preko 78 kilograma u kojoj je Andrea Šuljak izborila broncu, i u konkurenciji judoka je Dubrovnik ostvario uspjeh u najtežoj kategoriji, preko 100 kilograma, u kojoj je treći Luka Ivanković. Svo troje je dobilo dvije od tri borbe, i svo troje je poraz upisalo od kasnijeg prvakinje odnosno prvaka. Korak do medalje bio je i Mario Lonco, koji je poražen za broncu. Ostvario je u kategoriji do 100 kilograma pobjedu i dva poraza.

Judo klub Dubrovnik 1966.: Šejla Škaljić je brončana u kategoriji do 57 kilograma. Dobila je tri od četiri borbe. Borna Butijer je u kategoriji do 90 kilograma nakon pobjede na startu upisao dva poraza, te ostao bez plasmana.  

Na slici: Leona Niketić (prva s lijeva) i Andrea Šuljak (prva s desna) na pobjedničkom postolju mlađe seniorskog PH u kategoriji preko 78 kilograma/ foto: Hrvatski judo savez

Kontaktirajte nas

Imate pitanje? Pišite nam.