Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja pobjednici Kupa Hrvatske 2023.

Peterci su odlučivali o pobjedniku kupa. Slavi Jug Adriatic osiguranje. U polufinalu je na isti način dobio Solaris, sad u Zadru splitskog Jadrana. I opet 15:14. Obranio je ‘kantu‘. Osvojio 70. trofej u povijesti! Jadran je ostao na jednom trofeju kupa nakon svog petog finala, Jugaši su 16. put podigli trofej pobjednika Kupa Hrvatske.

Nova je to slika za povijest u trenutku kad odlazi u povijest 2023. godina u kojoj je Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje ugasio sto svjećica na rođendanskoj torti. Prvi trofej je osvojio u svom prvom nastupu u prvenstvu, skinuo s trona splitski Jadran, potom je taj njegov niz trajao trinaest godina, povijest piše kako ga je prekinuo sam. Nije otišao na prvenstvo, svadio se sa savezom, nije bio u dobre s najvećim rivalom. Gruž i Zvončac su se ‘tukli‘ i izvan bazena.

Sad u zadnjem natjecanju u njegovom prvom stoljeću života, isti suparnik, isti kraj – trofej je u njegovim rukama.

Nova slika za povijest je sedamdeseta ovakva slika. Da, sedamdeseta! Kako je počeo svoj život, još je ljepše zaključio svoje prvo stoljeće. Od 8. travnja 2000. godine, kad je osvojio LEN kup, prvi trofej nakon što ‘jedinica‘ više nije bila prva kad se pisalo koja je godina, već ju je zamijenila ‘dvica‘, Gruž je podigao 43 trofeja!

U ovom stoljeću tri puta je prvak Europe, dva puta osvajač europskog Superkupa, plus spomenuti LEN-a kup, zatim pet puta pobjednik Regionalne lige, koja se igra od sezone 2008./09., sedamnaest puta prvak Hrvatske, ovo mu je od tad četrnaesti Kup Hrvatske (ukupno šesnaesti), plus uzeo je prvi i do danas jedini hrvatski Superkup.

Legendarni HT-ov sportski komentator Mladen Delić je prije 40 godina, 22. prosinca će biti točno 40, uzviknuo: ‘Ljudi moji, je li to moguće?‘

Svake godine se to pitamo kad je Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje u pitanju!

I svaki put velikan iz Gruža odgovara: Moguće je!

Kontaktirajte nas

Imate pitanje? Pišite nam.