DU MOTION - RUNNERS' DAYS DUBROVNIK

Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik u vrlo je kratkom roku ucrtao Dubrovnik na mapu privlačnih destinacija za aktivan odmor, ali i potaknuo Dubrovčane na rekreaciju.

Perjanica manifestacije je hvaljeni Dubrovački polumaraton, koji svake godine privlači trkače iz preko 60 zemalja svijeta te ponosno drži titulu najinternacionalnije utrke u Hrvatskoj. Dvodnevni program uključuje i iznimno atraktivnu Utrku zidinama, humanitarnu utrku građana 5K te Dječju utrku, kada Stradun ispune veselje i smijeh dubrovačkih vrtićaraca i osnovnoškolaca nižih razreda.

Kroz bogate trkačke pakete sudionicima se nastoji organizirati odličan provod i predstaviti sve ljepote grada. Uz turistički i humanitarni aspekt događaja vrijedni spomenuti i razvoj volonterskog: preko 500 volontera angažira se u organizaciji i upravo je Du Motion potaknuo EU projekt za edukaciju volontera na sportskim natjecanjima.

Vrhunska atmosfera, brojni volonteri i panoramske staze koje prolaze kroz staru gradsku jezgru i uz dubrovačku obalu glavni su aduti Du Motiona, zbog kojih se brojni trkači iz godine u godinu vraćaju podno Srđa.

Potpora Europske komisije proizvodnji ove publikacije ne predstavlja potporu sadržaju koji odražava samo stavove autora i Komisija ne može biti odgovorna za uporabu sadržanih informacija.

Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Dubrovačkog Saveza Športova i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Republike Hrvatske.

Kontaktirajte nas

Imate pitanje? Pišite nam.

opći akti saveza