Nova medalja Petrunjele Pavić u Svjetskom seniorskom kupu

Novi veliki rezultat Petrunjele Pavić, novo pobjedničko postolje za 21-godišnju judašicu Dubrovnika 1966., koja je u Pragu izborila broncu na European Openu, tj. Svjetskom seniorskom kupu.

Pavić je prvo svladala Gruzijku Mariam Tchanturiu, a zatim u borbi za polufinale izgiubila od njemačke reprezentativke Anne Monte Olek, prve nositeljice, 26. judašice svijeta, te je novu priliku za medalju tražila u repasažu, a taj zadatak je pod vodstvom trenera Matea Semiza odradila bez greške.

Preko dvije njemačke reprezentativke je izborila broncu, na startu repasaža dobila je Leu Schmid, izborila borbu za broncu, a u njoj dobila i Christinu Faber. Olek je uzela zlato, opravdala ulogu prve nositeljice.

U Pragu su nastupili još Anđela Violić i Josip Bulić, također članovi Dubrovnika 1966.

Violić je bila uspješna na startu kategoriji do 70 kilograma, ali nije uspjela izboriti finale svoje kvalifikacijske skupine te nije imala priliku u repasažu. Zaustavila je Australka Aoife Coughlan, 13. judašica svijeta, koja je na kraju osvojila broncu. Bulić je također slavio na startu, ali već u 2. kolu čekao ga je Čeh David Klammert, prvi nositelj, 33. sa svjetske rang liste.

Pavić je (n)ovu 2022. godinu počela s dvije bronce u Svjetskom seniorskom kupu, prvu je osvojila prošli mjesec u Sarajevu. Sad drugu u Pragu u konkurenciji 24 judašice u kategoriji do 78 kilograma. To su dva njezina najveća uspjeha u seniorskoj konkurenciji, koji će joj donijeti nove bodove i novi pomak prema naprijed na svjetskoj rang listi. 

Kontaktirajte nas

Imate pitanje? Pišite nam.