Košarkašice Raguse obranile naslov prvaka Hrvatske, te osvojile treći trofej u povijesti

U majstorici finala za prvaka košarkašice Raguse su pokazale tko je majstor, tko je najbolji u državi, i to su uspjele u domu Plamen Požege. Nije bilo dileme. Domaće su uspjele na kraju tek ublažiti poraz. Ragusa je već bila slavila. U 35. minuti je imala 20 razlike (59:39), te je obranila naslov. Po drugi put je prvak Hrvatske. Treći trofej je spremila u svoje vitrine. Prošle sezone je stigao prvo Kup Ružice Meglaj Rimac.

Imala je Ragusa 2:0 vodstvo u finalu. Imala je dvije meč lopte, drugu u svom domu. Imala je u četvrtoj utakmici finala 2:1 u pobjedama i 17 koševa razlike u drugoj četvrtini. Nije uspjela. Nakon što nije pogodila zadnji napad u Gospinim polju, primila je koš sa zvukom sirene te izgubila utakmicu.

Bile su tužne košarkašice Raguse jer su silno željele naslov proslaviti u svom domu, pred svojim navijačima. Ali, vrlo brzo nakon izgubljene četvrte utakmice finala podignule su glave: Mi možemo! Najbolje smo! Mi ćemo to pokazati!

Mogu. Najbolje su. Pokazale su to. Prvu krunu su uzele kad su bile u ulozi favorita. Ove godine su obranile naslov krenuvši s trećeg mjesta u doigravanje. Medveščak je u polufinalu imao prednost domaćeg terena. Čistih 2:0 za Ragusu. Plamen Požega je imala u finalu prednost domaćeg terena, majstoricu kod kuće nakon što je od 0:2 izjednačila na 2:2.

Ragusa je u sezoni 2021./22. odigrala ukupno 29 prvenstvenih utakmica. Ostvarila je 23 pobjede i 6 poraza, u ligaškom dijelu 18/4, a u doigravanju za prvaka 5/2.

Igračice: Ana Vrsaljko (206 koševa / 15 utakmica), Carmen Miloglav (354 koša / 28 utakmica), Iva Todorić (434 koša / 28 utakmica), Katarina Čagalj (44 koša / 28 utakmica), Romana Stojanović (268 koševa / 26 utakmica), Nikolina Pavić (200 koševa / 28 utakmica), Ella Majstorović (121 koš / 27 utakmica), Tea Ivanišević (112 koševa / 18 utakmica), Ani Putica (168 koševa / 29 utakmica), Lucija Papić (5 koševa / 9 utakmica), Paula Mojaš (8 utakmica), Karla Lučić Raguž (1 utakmica), Inda Čustović (1 utakmica), Martina Kujundžić (98 koševa / 26 utakmica).

Trenerica: Cvetana Matić, pomoćna trenerica: Alma Majstorović.

Kontaktirajte nas

Imate pitanje? Pišite nam.