Jug Adriatic osiguranje vratio naslov prvaka u Gruž

Vratio se naslov prvaka u Gruž. Trofej prvaka Hrvatske je po 17. put u rukama vaterpolista Jug Adriatic osiguranje, koji su 39. put državni prvaci (dvadeset i dva puta su bili najbolji u bivšoj državi), a to im je ujedno 66. trofej u povijesti.

U četiri ogleda finala dva puta su dobili Jadran usred Splita, pamtit će se pogotovo druga pobjeda kad su utakmicu otvorili vodstvom 8:0, a nakon što su izgubili prvi dvoboj kod kuće, drugu utakmicu finalne serije, drugu u svom domu, a četvrtu ukupno nisu, te su s 3:1 dobili veliko finale.

Četvrta utakmica je odlučena na peterce nakon što je na kraju četvrte četvrtine bilo 6:6. Jugaši su izjednačili pogotkom Hrvoja Benića 9 sekundi prije kraja.

Mladost je treća, a četvrti Solaris.

Jug Adriatic osiguranje je na novi trofej čekao od 25. srpnja 2020. godine.

Pod vodstvom trenera Vjeka Kobešćaka u finalnoj seriji su za Jug Adriatic osiguranje igrali Toni Popadić, Ivan Vukojević, Loren Fatović, Ivuša Burđelez, Maro Joković, Alex Papanastasiou, Marin Tomasović, Stylianos Argyropoulos, Filip Kržić, Konstantinos Kakaris, Hrvoje Benić, Marko Žuvela, Ivan Jurišić, Luka Stahor i Hrvoje Zvono.

Kontaktirajte nas

Imate pitanje? Pišite nam.