Anđela Violić i Josip Bulić državni seniorski prvaci u judu

Josip Bulić i Anđela Violić su seniorski prvaci Hrvatske, Petrunjela Pavić, mlađe seniorska prvakinja Europe nije uspjela iznenaditi svjetsku prvakinju, Barbaru Matić, te je osvojila broncu, kao i Bruna BilićJudo klub Dubrovnik 1966. je s četiri medalje, dva zlata i dvije bronce, među najuspješnijim klubovima seniorskog prvenstva Hrvatske u Zagrebu.

Bulić najbolji u kategoriji do 90 kilograma, a Violić u kategoriji do 70 kilograma. Oboje su do zlata na državnom stigli savladavši suparnike u sve tri borbe. Pavić je u kategoriji do 78 kilograma od Barbare Matić izgubila u polufinalu, ali je druge dvije borbe dobila te uzela broncu. Bilić je broncu izborila u kategoriji do 52 kilograma s dvije pobjede i porazom u polufinalu.

Davor Obrvan iz Judo kluba Dubrovnik je brončani u kategoriji do 73 kilograma s tri pobjede i porazom u polufinalu, a Luka Ivanković, također iz Judo kluba Dubrovnik, peti u kategoriji preko 100 kilograma. Nakon pobjede u četvrtfinalu izgubio je potom polufinale te na kraju i borbu za broncu. 

Josip Bulić je drugi put državni prvak, juniorski 2021. i sad seniorski, i to nakon tri bronce u nizu na seniorskom prvenstvu. Anđela Violić također prvi put seniorska prvakinja, a njezin ukupno osmi naslov državne prvakinje.

Kontaktirajte nas

Imate pitanje? Pišite nam.