Košarkaši Dubrovnik izborili povratak u najveći rang

Porazom su počeli sezonu, i to od Stoje u Puli. Srećom, nakon toga su nizali pobjede, čak dvadeset i tri. Prvi u prvom dijelu sezone s omjerom pobjeda i poraza 21/1, prvi u drugom dijelu sezone, Ligi za pobjednika drugog ranga sa 7/3, ukupno 28/4 (prenio se učinak iz prvog dijela), i na kraju najbolji u finalu, odluci tko će izravno u najveći rang.

Prvog pratitelja Ribolu Kaštelu dobili su s čistih 2:0 u finalu, računajući cijelu sezonu svladali su je u pet od šest utakmica! U prvoj utakmici finala s 86:67 u Gospinom polju, sad s 91:74 u Kaštel Sućurcu.

Ivan Perinčić je odveo Dubrovnik u najveći rang. Iduće sezone ćemo opet gledati Cibonu, Splita, Zadra… u Gospinom polju.

Prije 19 godina je Dubrovnik prvi put izborio najveći rang u svojoj povijesti, koja se piše od 1946. godine. Bio je u najvećem rangu dva puta peti u prvenstvu, pobjeđivao je i Splita, Cedevitu, igrao u Europi. Darko Kunce je bio tih godina na klupi, Milan Jejina i Ilija Lučić uz njega. Pavo Miloglav je bio na čelu kluba, do njega Ivan Prce…

Sad se i Božo Koprivica može pohvaliti kako je kao čelnik kluba dočekao ulazak Dubrovnika u najveći rang. Uz Perinčića na klupi Željko Vreća, koji je 2004. bio igrač kad je izboren prvi put nastup u najvećem rangu, asistirao je sad i Husnija Habul. Naravno, svi plješću igračima…

Finale protiv Ribola Kaštela igrali su Jakov Vujičić, Došen, Klarić, Raguž, Dubelj, Guštin, Zadro, Vodopija, Filip Vujičić, Šutalo, Kovačević i Levi.

Kontaktirajte nas

Imate pitanje? Pišite nam.