Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja doprvaci Hrvatske

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja nisu uspjeli osvojiti usred Splita 18. naslov prvaka Hrvatske, svoj 40. naslov državnog prvaka u povijesti i 70. trofej u točno 100 godina postojanja. Po prvi puta u povijesti prvenstva Hrvatske prvak je splitski Jadran.

Jadranu je ovo bilo šesto finale koje je igrao u povijesti i prvo slavlje. U finalnoj seriji svaka je momčad pobjeđivala u domaćim susretima.

Zagrebačka Mladost je dominirala prvih godina samostalnosti Lijepe naše, Splitska banka (POŠK) je uspio uzeti naslov 1998. godine, dok je Jug 2000. godine po prvi put postao prvak Hrvatske. Riječko Primorje je unatrag deset godina uspjelo dva puta otići do kraja, Mladost je znala tu i tamo iskočiti, ali u ovom stoljeću sedamnaest puta u dvadeset i tri sezone Jug.

Cijela finalna serija zanimljiva, ali i svaki od jedanaest dvoboja Jadrana i Juga ove sezone. Prvo izdanje domaćeg Super kupa uzeo je Jug, zatim uzvratio Jadranu za poraz prošle sezone u finalu domaćeg Kupa, uzeo i Regionalnu ligu, Jug i Jadran su igrali usred Beograda, u domu prvaka Srbije i aktualnog europskog doprvaka Novog Beograda igrali finale, a sad je Jadran uzvratio Gružu za poraz u finalu domaćeg prvenstva prošle sezone.

Prije 98 godina počelo je rivalstvo Jadrana i Juga, koji je protiv Jadrana, koji je 1925. godine branio naslov, osvojio svoj prvi.

Kontaktirajte nas

Imate pitanje? Pišite nam.